Хипноза, хипнотерапия

Счита се, че хипнозата не е особено ефективна при тревожни и депресивни разстройства. FIXME: защо, цитирай източник. От всичката изчетена от мен литература по темата, хипнозата не се споменава никъде като прилаган метод с добра успяваемост. Въпреки това хипнозата може да е много ефективна за намаляване на стреса.

Когато човек влезне в състояние на хипноза, се намалява съзнателната му бдителност. Това позволява на определени внушения да стигат до подсъзнанието му по-лесно и без да бъдат подлагани на критичен анализ на съзнателно ниво. Много хора ги е страх да се подложат на хипноза, но това е неоправдан страх. Най-лесният начин за преодоляването му е, да бъде записана сесията и след това те да я чуят. Така могат да бъдат уверени, че не са загубили контрол и не са им били внушавани неща против волята им.

Аз лично съм се подлагал множество пъти на хипноза и резултатите са били много добри. Малко по малко на подсъзнателно ниво хипнозата започва да оказва влияние и поведението на човека да се променя в посоката, в която са насочени убежденията.

Не всеки човек е хипнобилен, т.е. силно податлив на хипноза. Много хора, обаче, предполагат, че са значително по-малко хипнобилни, отколкото са в действителност. За човек, който няма опит с хипнозата, обикновено са нужни няколко сесии, за да започне да се отпуска и да позволи на убежденията да стигнат до подсъзнанието му без критичната бариера на съзнанието.

Лично аз смятам, че хипнозата е полезен помощен метод при работата с тревожни и депресивни разстройства, но не е ефективен като единствен или основен.

Моля, ако информацията е полезна за вас, да обмислите дарение в произволен размер. Това ме мотивира да развивам сайта и да продължавам да помагам на всички нуждаещи се.

Ако желаете да разбирате за нови статии и страници, въведете своя email и натиснете бутона. Вашите данни никога няма да бъдат споделени с трети лица.