Препоръчани специалисти

Причината, поради която ми пишат 70% от хората, е за препоръка за психотерапевт или психиатър. Години наред отговарях лично, но вече нямам физическата възможност да отделям толкова време. Затова реших да направя тази страница, в която да споделя кого препоръчвам.

Тук искам да кажа от кои специалисти в гр. София имам добри наблюдения. За съжаление не мога да препоръчам никой от други градове или психотерапевт/психиатър, от когото нямам обширни наблюдения и много положителна обратна връзка. В никакъв случай не казвам, че само препоръчаните тук специалисти са добри. Това би било напълно абсурдно. Със сигурност в България има отлични психотерапевти и психиатри, които са много отдадени на работата си и постигат чудесни резултати. Просто от години вече не съм в тези среди, нямам наблюдения, възстановил съм се напълно, живея нормално живота си и ме вълнуват други неща.

Психотерапевт

Препоръчвам психотерапевти Севда Шенкова и Цвета Топузлиева в град София. За тях мога да гарантирам, че работят ефективно с КПТ, EMDR, схема терапия (Цвета и с хипноза), имат отлично отношение към клиентите си и може да им се вярва. И двете са много добри терапевти, използват доказано работещи методи и терапията дава резултати.

Ако става въпрос за избор между двете, Цвета работи с класически разстройства в тревожния и депресивния спектър, докато Севда работи както с тях, така и с по-широк тип проблеми.

Психиатър

Препоръчвам психиатър д-р Теменужка Йорданова, сградата на ВМА, град София. Телефон +359887705464 между 14:00 и 15:00 часа от понеделник до неделя. Помогнала е на доста хора, които съм изпратил при нея. Специфичното за нея е, че е много добър специалист и чисто медикаментозно експертизата ѝ е ненадмината. За пълнота обаче трябва да се имат предвид следните 3 неща. Първо понякога много се чака, защото часовете ѝ са относителни, а напливът голям. Второ тя е „биологичен психиатър„, т.е. вярва предимно в медикаментозната терапия, което прави безсмислено обсъждането на други методи за преодоляване. Трето най-добре е да не задавате въпроси като „колко време ще пия лекарства“ (на които никой не може да отговори), а да следвате стриктно указанията ѝ и отговорът да проличи в процеса на лечение.

Заключение

Надявам се споделените контакти да ви бъдат полезни. Разбира се, за всеки е важно да открие своя специалист и да му се довери. Връзката клиент-терапевт/психиатър е много важна и не мога да гарантирам, че това са вашите специалисти. Аз само показвам от кого имам добри наблюдения и положителна обратна връзка от други хора.