Утвърждения

Утвържденията представляват записани на хартия или като аудио файл мисли, които човек иска да интегрира в своите вярвания. Механизмът им на действие е, че когато бъдат повторени или чути много пъти на ден, всеки ден, в продължение на месеци, те буквално влизат в подсъзнанието на човека и стават част от неговата идентичност.

Това, което аз лично практикувах, беше следното – записвах си на лист хартия 15-на изречения (по-долу ще дам пример) на мисли и убеждения, които искам да възприема. След това пусках приятна медитативна музика, подходяща за фон и записвах на телефона със собствения си глас всяко изречение, като оставях след това пауза с още толкова време, така че когато го слушам след това, да имам време да го повторя на ум.

След това на компютъра редактирах звуковия файл, така че да се повтори 3-4 пъти и го записвах, готов за слушане. Сесиите ставаха по около 15-на минути. Слушах тези сесия от утвърждения всеки ден веднага след събуждане и преди заспиване, като на ум повтарях всяко изречение след като го чуя. Всяка седмица или 2 седмици записвах нова, с част от старите утвърждения, както и нови. Пазих си старите файлове и понякога се връщах към тях.

Примери:

Чувствам се по-добре с всеки изминал ден.
Сънят ми е все по-дълбок, продължителен и спокоен.
Съзнанието и подсъзнанието ми работят заедно за моето благо.
Уверен съм и намирам посоката в живота си.
Обичам и приемам себе си безусловно.
Смирен съм.
Решавам проблемите си отговорно и веднага.
Безстрашен, спокоен и центриран съм.
Тренирам и се грижа за здравето си.
Готов съм да се разделя със старите, негативни убеждения.
Обичам и ценя своите чувства, ум и своето тяло.
Винаги съм тук и сега.
В този момент аз си създавам ново съзнание за успех.
Включвам се в кръга на победителите.
Навсякъде за мен има златни възможности.
Към мен се стича благополучие.
Силен съм и притежавам вътрешен мир.
Всичко се случва за мое добро в точното време, на точното място и по точния начин.
Проявявам с лекота нужното търпение.
Всеки проблем има решение.
Повече съм в сърцето си, отколкото в главата си.
Абсолютно спокоен и уверен съм за бъдещето си.
Днес е един чудесен ден от моя живот.

Ефектът дори след 2 седмици слушане всеки ден, е доста силен. Буквално тези изречения стават част от мен. Например, когато през деня се сблъскам с нов проблем, който не знам как да реша, в съзнанието ми като че ли от нищото изниква фразата „всеки проблем има решение“ и умът ми се заема да намери такова. Знам, че звучи много new age в стил „законът на привличането“, но работи и механизмът, по който работи, не е магия без обяснение, а че честото повторение води до подсъзнателно запечатване. Нещо като текста на песента, която вчера сте слушали цял ден и е първото, което изниква в главата ви като се събудите.