Йога

Йога е чудесен помощен метод при тревожност и депресия. Лично аз съм практикувал известно време и се чувствах по-добре след всяка тренировка. Според мен тренировките по йога в комбинация с медитация, всекидневни релаксации, автогенен тренинг, добро хранене и всички останалите помощни методи, изредени тук, дават много приятни резултати.

По начало движението, спортът и движението при депресия и тревожност е отлична идея като помощен метод. Често тренировките по йога включват поне 10-на минути специфично успокояващо дишане, което може да е чудесно въведение в света на медитацията. Моето наблюдение е, че хората, ходещи на йога, могат да бъдат много добра компания, често са добронамерени и като цяло където и да съм практикувал, съм се чувствал много добре.

Препоръчвам също така да проверите дали във вашия град се провеждат и сбърки по йога на смеха. Аз ходих няколко месеца в София и дори станах инструктор по йога на смеха и честно казано много ме разтоварваше. Когато човек е депресиран и тревожен, 1 час гарантиран смях и добро настроение в приятна обстановка 2-3 пъти в седмицата е отлична идея.

Моля, ако информацията е полезна за вас, да обмислите дарение в произволен размер. Това ме мотивира да развивам сайта и да продължавам да помагам на всички нуждаещи се.

Ако желаете да разбирате за нови статии и страници, въведете своя email и натиснете бутона. Вашите данни никога няма да бъдат споделени с трети лица.