Афективни разстройства

Affective Disorder

Казва се, че човек има афективно разстройство тогава, когато неговото настроение е много нестабилно и лесно се влияе от външния фактори. Съществува различни видове афективни разстройства. Общото при тях е, че човекът лесно бива “съборен надолу” или “повдигнат нагоре” от равновесното си настроение. Такъв тип хора много лесно се повлияват от лошо време (“днес ми е много подтиснато, от времето е – вали”), от негативна забележка на друг човек, от макар и незначителен провал. Те са като перце – духне ли леко вятър, поемат в неговата посока.

Следната картинка показва доста точно различните видове. Хоризонталната линия е нормално настроение. Всичко над нея е нереално приповдигнато, а под нея нереално подтиснато.

Видове афективни разстройства

Афективните разстройства се повлияват изключително положително от кетогенна хранителна диета.

Моля, ако информацията е полезна за вас, да обмислите дарение в произволен размер. Това ме мотивира да развивам сайта и да продължавам да помагам на всички нуждаещи се.

Ако желаете да разбирате за нови статии и страници, въведете своя email и натиснете бутона. Вашите данни никога няма да бъдат споделени с трети лица.